Iloinen ja ystävällinen henkilökunta teki käynneistä mukavia Vilma Honkoselle

  • Artikkelin kirjoittaja:
  • Artikkelia viimeksi muokattu:28 kesäkuun, 2024

“Rento ja iloinen meininki helpottaa jo itsessään hammashoitopelkoa.”

Kaupallinen yhteistyö

Markkinoinnin parissa työskentelevä Vilma Honkonen toimii lifestyle, urheilu ja rakennusalan vaikuttajana Instagramissa ja TikTokissa.

Honkonen kävi Hammasvahdissa intensiivisen hoitojakson, johon kuului:

Honkosella oli takanaan huono kokemus hampaiden valkaisusta, mutta käynti Hammasvahdilla sujui kivuttomasti.

Keraamiset paikat yllättivät positiivisesti

Keraamiset paikat olivat Honkaselle täysin uusi kokemus. “Olin hämmentynyt, mihin nykyteknologia pystyy. Suuta skannattiin läpi ja palaset tuli jostain koneesta läpi.” 

Honkosen mainitsema skanneri on kamera jolla muodostetaan kolmiulotteinen malli suusta tietokoneelle, jolla lopullinen täyte tai kruunu suunnitellaan ja suunnittelun jälkeen jyrsitään erillisellä tietokoneohjatulla jyrsimellä. Työ voidaan usein tehdä saman käynnin aikana, kun on varattu riittävästi aikaa.

 “Operaatio ei ollut paha, en tuntenut ollenkaan kipua vaikka reiät olivat isot ja ne piti kunnolla kaivaa auki,” Honkonen kertoo kokemuksestaan. “Paikkojen kanssa ei ole ollut mitään ongelmia. Olen ollut hämmentynyt, miten aidolta paikat näyttävät. Ei voisi ikinä sanoa, että hampaita on paikattu, jos vertaa muovipaikkoihin, jotka kyllä huomaa.”

Keraamiset paikat katkaisevat Honkosen kierteen paikkojen korjauksessa, sillä ne kestävät aikaa huomattavasti paremmin. 

Hampaiden valkaisusta aiemmin huono kokemus

Honkonen on käynyt aiemminkin hammaslääkärissä valkaisemassa hampaita, mutta aiempi kokemus ei mennyt mukavasti. “Se oli karmaiseva kokemus. Valkaisu vihloi ja sattui todella paljon,” Honkonen kertoo. “Aiemman kokemuksen takia jännitin tätä kertaa tosi paljon. Päädyttiin tekemään vastaanotolla ns. perusvalkaisu, jonka jälkeen jatkan valkaisua kotona. Toiveenani olisi saada erittäin valkoiset, jopa “ylivalkoiset” hampaat,” Honkonen kertoo. 

Kotivalkaisua varten Honkoselle tehtiin omiin hampaisiin sopivat valkaisulusikat. Kotivalkaisulusikat valmistetaan skannaamalla hampaista kolmiulotteinen malli, joka tulostetaan, ja joiden päälle painetaan erillisellä prässillä kalvot jotka sopivat potilaan omille hampaille.

Valkaisukäynti Hammasvahdilla oli positiivinen kokemus. “En tuntenut ollenkaan kipua tai vihlontaa vastaanotolla.”

Iloinen ja ystävällinen henkilökunta lievitti pelkoa

Myös Honkonen koki, että hammashoitopelko otettiin hyvin huomioon. Honkonen korostaa henkilökunnan luoman tunnelman merkitystä pelon lievityksessä. 

“Rento ja iloinen meininki jo itsessään lievittää pelkoa,” hän kertoo.

Taukojen pitäminen hoidon aikana helpotti myös Honkosen oloa. “Jäi mieleen, kuinka pidettiin taukoja hoidon aikana, sen sijaan, että olisi vaan runnottu kaikki läpi. Hankalapa siinä on sanoakaan mitään, kun on suu täynnä kaikkia värkkejä,” Honkonen kertoo.

Tärkeimmäksi asiaksi Hammasvahdista Honkonen kuitenkin kertoo iloisen ja ystävällisen henkilökunnan, joiden käsissä oli turvallinen ja mukava olo.

Vilma Honkosen sosiaalisen median tilit:
Intagram: @vilma.honkonen
Tiktok: @vilma.honkonen ja @vilmajaiines